Kamerplanten

Kamerplanten soorten

Dieffenbachia

Filter op
Prijs
breedte in cm
Garantie
Gewicht
hoogte in cm
Botanische naam
Moeilijkheidsgraad
Geschikt voor
Zonlicht
Waterbehoefte
Giftigheid
Luchtzuiverend
Hoogte
Breedte
Potmaat

  Specificaties: Potmaat: 17 ...
Dieffenbachia vesuvius S kamerplant
  Specificaties: Potmaat: 17 ...
Dieffenbachia vesuvius S kamerplant
  Specificaties: Potmaat: 24 ...
Dieffenbachia seguine reeva kamerplant
  Specificaties: Potmaat: 24 ...
Dieffenbachia seguine reeva kamerplant
  Specificaties: Potmaat: 21 ...
Dieffenbachia maroba S kamerplant
  Specificaties: Potmaat: 21 ...
Dieffenbachia maroba S kamerplant

Dieffenbachia

De Dieffenbachia is een aantrekkelijk tropische plant uit Brazilië die zijn naam dankt aan Joseph Dieffenbach, de hoofdtuinman van Schönbrunn in Wenen anno 1830. Van deze tropische kanjer zijn ongeveer 20 verschillende kamerplanten soorten bekend.

Redelijk uitdagende kamerplant
Geschikt voor huiskamer en slaapkamer
Lichte standplaats, geen direct zonlicht
Redelijk veel water nodig, ongeveer 2 x per week water geven
Het sap van de Dieffenbachia is zeer giftig
Sterk luchtzuiverend

Iedere Dieffenbachia kent zijn eigen unieke bladtekening. Dat maakt deze kamerplanten ook zo prachtig. De Dieffenbachia heeft een gemiddelde tot grote waterbehoefte. Dit komt voornamelijk door de grote en brede bladeren. De Dieffenbachia behoort tot de sterk luchtzuiverende kamerplanten. Dit maakt de plant erg geschikt voor in je huiskamer en zelfs slaapkamer.

Dieffenbachia eigenschappen

De Dieffenbachia heeft grote brede bladeren met mooie vlekken waarvan de kleur per soort kan verschillen. Deze tropische parel is zeer giftig dus kijk uit als je deze plant in bereik zet van kleine kinderen of huisdieren. Als de plant in zijn groei is komt het vaak voor dat de onderste bladeren verloren gaan en je een kale stam overhoudt. Dit is volledig een natuurlijk proces. Je kunt gewoon de stam afsnijden, zodat je Dieffenbachia onderaan opnieuw kan uitlopen.

Dieffenbachia verzorgen

De Dieffenbachia behoort helaas niet tot de groep makkelijke kamerplanten om te verzorgen. Deze groene vriend kent immers een lichte gebruiksaanwijzing. Voor de verzorging is het wenselijk om al enige ervaring met kamerplanten te hebben. Waar mag je een Dieffenbachia neerzetten en hoe moet je hem verzorgen, zodat hij in topconditie blijft?

Zonlicht

Zonlicht is voor de Dieffenbachia erg belangrijk, zolang dit maar geen direct zonlicht is. Je kunt deze tropische plant dan ook het beste niet voor een raam op het zuiden zetten. Een raam op het westen of op het oosten is daarentegen prima. Indien je Dieffenbachia te weinig zonlicht ontvangt, zullen de bladkleuren in felheid langzaam afnemen. Zet je Dieffenbachia op een lichtere plek indien je dit constateert. Worden de bladeren geel? Dan kan het zijn dat je plant te veel zonlicht krijgt. In dat geval is het raadzaam om een plek te zoeken die wat meer in de schaduw ligt.

Water geven

De waterbehoefte van de Dieffenbachia is vrij gemiddeld te noemen. Door de grote en brede bladeren verliest deze plant veel vocht. In de lente- en zomerperiode, als de waterbehoefte het grootst is, mag je de Dieffenbachia wel 2 à 3 keer per week water geven. In de winterperiode volstaat 1 keer per week water geven. Hou de grond van deze tropische parel altijd licht vochtig. Dit kun je gemakkelijk controleren door je vinger in de bloempot te steken en te voelen hoe droog de aarde aanvoelt.

Giftigheid

Pas op met deze tropische plant in de buurt van kleine kinderen of huisdieren, want het sap van de Dieffenbachia is uiterst giftig. Heb je een Dieffenbachia net verpot? Was dan heel goed je handen of maak gebruik van tuinhandschoenen. Het sap van deze tropische plant zorgt voor zwellingen aan lippen en tong bij inname. Raadpleeg direct een huisarts indien je met het sap van de Dieffenbachia in aanraking bent gekomen.

Dieffenbachia verpotten en voeding

Deze groene vriend groeit vrij hard. Dit maakt het ook dat het wenselijk is om de Dieffenbachia 1 keer per jaar te verpotten in bloempotten die het liefst 2 potmaten groter zijn dan de vorige. Ook extra voeding vinden deze groene kamerplanten fijn, maar dit hoef je alleen in de zomer te doen. Het volstaat prima om in de zomer 1 keer per maand wat vloeibare mest voor kamerplanten toe te dienen.

Snoeien en ziektes

Het is volstrekt normaal dat de onderste bladeren van de Dieffenbachia uitvallen naarmate hij groter wordt. Mocht de stam van deze plant te kaal worden, mag je hem tot ongeveer 10 cm boven de grond bij de stam afsnijden. Er zullen dan vanzelf nieuwe uitlopers ontstaan aan de onderkant van de stam.

De Dieffenbachia kan vatbaar zijn voor wolluis. Je kan de komst van wolluis voorkomen door regelmatig te sproeien met lauw water. Wolluis kan bestreden worden met diverse chemische of biologische middeltjes.

Dieffenbachia als potplant

Wil jij een schitterende Dieffenbachia naar je huiskamer, slaapkamer of naar je kantoor halen? Zeker als je al wat ervaring hebt met kamerplanten is deze tropische parel een mooie vervolgstap. Geef je ruimte een boost met een prachtige Dieffenbachia van Plantenwinkel.nl.